in ,

Отворена прва установа за одвикнување на “шопохоличари” кои купуваат од продавиците на ДМ

Првата институција за обесхрабрување за набавка на прекумерен број на производи во продавниците на ДМ официјално беше отворена денес во Сараево. Просторот е доволно опремен за да обезбеди емотивна поддршка за минимум 50 зависници од шопинг во продавниците на ДМ.
„Чувствувавме потреба да им помогнеме на сите оние мажи и жени кои едноставно не можат да издржат, без прибирање на сè што гледаат кога влегуваат во продавниците за ДМ. Овој феномен на неможност да се поднесе потребаta да се купат креми и маски кои, иако се ефтини, не му служат на никој. На нас жените ни се случува, да трошиме целосен месечен буџет за храна и да ги трошиме парите за своите егзистенцијални потреби, всушност, во продавниците за ДМ, купувајќи од едната полица каде што добивате еден производ, а другиот добивате бесплатно. Поради овие причини, беше отворена првата куќа за рехабилитација, така што со многу напор и напор може да им се помогне на нашите драги штитеници да не си го уништат животот, без оглед колку е привлечна маскарата. Не вреди да немате леб за јадење “, изјави Хајра Овисница, претседател на Здружението, кој е мозок на мозокот зад оваа институција.

Како што покажуваат многу студии, завистоста на купувањето во ДМ не се разликува многу од зависноста од хероин. Делови на мозокот кои реагираат на стимули предизвикани од хероин, исто така реагираат и во продавницата ДМ.

Прочитајте и...  10 факти за стресот кои можеби не сте ги знаеле

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote