in ,

Ова е првиот циркус во светот кој користи холограми наместо вистински животни

Изгледа како зоолошките градини во светот да ги менуваат концептите на кои се базираат. Во многу делови од светот зоолошките се места каде што животните се ставени во кафези и се заборавени, злоупотребувани, мачени итн .

hologrami 0

Циркусите, пак, се уште полоши и полошо ги третираат животните, но некои циркуси прават радикални промени за да го спречат малтретирањето на животните и се вртат кон технологијата.

hologrami 1

Еден циркус во Германија им овозможува на посетителите да уживаат во изведбите и триковите на животните без да малтретира ниедно животно.

Циркусот се вика Circus Roncalli и е првиот во светот кој животните ги замени со реалистични холограми. Анимациите се направени на компјутер и се проектираат во реална големина на спектакуларен начин.

hologrami 2

Слонови, диви коњи,  мајмуни, па дури и риби трчаат, пливаат и прават акробации на сцена. Циркусот постои со децении, но неодамна решиле да ги заменат животните со 11 проектори, ласери и леќи стратешки поставени да понудат вистинско шоу без учество на ниедно животно.

Прочитајте и...  Почина Бане 187: Пријателите и членовите на семејството се простуваат од српскиот рапер

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote