in

Оваа птица има уникатни стапала во форма на пердуви, ја има и во Македонија

Постојат околу 18,000 видови птици во светот. Повеќето, знаеме само за најпопуларните од нив. Но, овој пат да погледнеме една уникатна птица за која можеби никогаш не сте слушнале – лиска.

Кога првпат ја погледнавме оваа птица не забележавме ништо невообичаено. Но, потоа ги забележавме нејзините нозе, па решивме да ви ги покажеме и вас.

This Bird Has Unique Feet That Look Like Feathers (12 Pics)

Лиската е птица од семејството блатни кокошки која ја има и во Македонија. Таа е средна по големина и е водна птица која поголемиот дел од времето го поминува во пливање.

This Bird Has Unique Feet That Look Like Feathers (12 Pics)
This Bird Has Unique Feet That Look Like Feathers (12 Pics)
This Bird Has Unique Feet That Look Like Feathers (12 Pics)
https://www.instagram.com/p/B7mBurinTlZ/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B9EXfZvA0lc/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B7j5CmzgPA7/?utm_source=ig_embed
This Bird Has Unique Feet That Look Like Feathers (12 Pics)

Прочитајте и...  Луху - мачето со најтажни очи во светот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote