Животински свет

Овие албино животни ќе ви покажат дека не ви треба боја за да бидете убави

Албино животните се многу ретки во природата и човекот уште од античко време бил фасциниран од нив. Во некои култури се сметале за свети животни и биле основа на едни од најголемите легенди и митови. Поради нивната уникатност, албино животните и ден денес се најголемата атракција во зоолошките и циркусите низ светот.

Погледнете повеќе на следната страна.

Прочитајте и...  Необични морски полжави видени во Јадранско Море: Запознајте ги „морските ангели“ (ВИДЕО)

Страници: 1 2

Најпопуларно


To Top