Текстови и колумни

Овој текст ќе го прочитате за 1 минута – но ќе ви ги отвори очите за цел живот!

Во една соба гореле 4 свеќи, таму било доволно тивко за да се слушне нивниот разговор:

Првата свеќа рекла: Јас сум МИР – луѓето не успеваат да ме приметат затоа ќе се изгасам. Веднаш се изгасила.

Втората свеќа рекла: Јас сум ВЕРA – многумина сметаат дека не сум им неопходна, затоа нема смисла да горам. Дувнал тивок ветер и таа се изгасила.

Третата свеќа рекла: Јас сум ЉУБОВ – немам повеќе сила, луѓето ме ставаат на страна и не ги љубат своите блиски и во истиот момент се изгасила.

Тогаш четвртата свеќа прозборела:

Малку после тоа во собата влегло едно мало дете кое рекло: “Што е ова, нели требаше да горите до крај” и почнало да плаче.

Тогаш четвртата свеќа прозборела: Не се плаши, додека јас горам имам сила да ги запалам и другите свеќи. Јас сум НАДЕЖТА.

Со солзи во очите детето ја земало НАДЕЖТА и ги запалило останатите свеќи.

Прочитајте и...  Осмата книгичка е тука! Погледнете која е следната мисија на нинџите!

Пламенот на надежта секогаш треба да гори во нашите срца, за да може секој од нас да ја зачува верата, љубовта и мирот во срцата.

Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно

To Top
Close