in

Паметна овца избегнувала да се потстрижи 6 години криејќи се во пештера

Овцата на фотографиите подолу се вика Шрек. Живее во Нов Зеланд.

Таа успешно избегнувала стрижење цели 6 години криејќи се во пештера.

Додека да биде пронајдена во 2004 година, нејзините сопственици не знаеле дека станува збор за овца.
Кога конечно успеале да ја потстрижат од нејзината волна можеле да се направат 20 костуми.

Прочитајте и...  Дедо и куче живееле заедно 10 години: Кога старецот починал, миленикот на неговиот гроб направил нешто трогателно! (ВИДЕО)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote