Занимливости

Парк „Ковид“: Шеталиште инспирирано од коронавирусот

Паркот во облик на лавиринт е дизајниран со цел луѓето додека шетаат да држат растојание од шест метри.

Австриски дизајнери дизајнираа парк во кој луѓето едни од други ќе бидат оддалечени шест метри. Паркот во облик на спирален лавиринт има паралелни патеки одделени со жива ограда

Инспириран од пандемијата овој парк е наречен Park de la Distance, бидејќи овозможува социјално дистанцирање.

Прелиминарниот дизајн на проектот, кој сè уште не е реализиран, го направија дизајнерите од студиото Прехт.

Прочитајте и...  Ова е повалкано од тоалетната школка и од мобилните телефони, а секој ден го носите во раце

Најпопуларно

To Top