in

Пет годишно девојче изгубило неколку заби одеднаш, па ја однеле на забар – таму им ја соопштиле најстрашната вест

Хантер Роуз Џоунс која е стара само 5 години, пред 18 месеци изгубила неколку заби во исто време, па родителите ја однеле на забар, а тогаш ја дознале страшната вест.

hunter rose jones and dr. harlyn susarla stellar kids dentistry everett facebook

Забарката направила рендген снимка на нејзината вилица и пронашла тумор. Родителите ја однеле во детска болница каде и е дијагностициран неуробласт во четврта фаза.

За време на лекувањето таа била вистински херој и добро издржувала се, но докторот им нагласил дека доколку забарката не го открила туморот, шансите девојчето да преживее биле еднакви на нула.

030819 hunter rose 1280x720

Пред неколку недели на девојчето му соопштиле дека конечно го победило ракот!

Забарската ординација собира пари за девојчето да може да плати за истражување што ја предизвикало болеста и да спречи нејзино повторно враќање.

Прочитајте и...  Убавата водителка ги шокираше сите: Имам тумор на мозокот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote