Македонија

По седми пат [email protected] на ФЕИТ

Од 23-ти до 27-ми септември 2019 година, по шести пат, Институтот за компјутерски технологии и инженерство при Факултетот за електротехника и  информациски технологии (ФЕИТ) организира воведен курс за програмирање [email protected] 2019.

Курсот ќе го посетуваат идните, новозапишани студенти на ФЕИТ (без претходно програмерско искуство), постојните студенти на Факултетот и лица кои имаат желба да се запознаат со основите на програмирањето.

Сите учесниците ќе имаат можност да се запознаат со основите на програмирањето и за тоа како се дизајнираат алгоритми. Преку интерактивната настава, практично, ќе можат да преточуваат проблеми во алгоритми, односно потоа во програмски код.

Целта на [email protected] е да покаже нов пристап кон програмирањето и да ги мотивира младите да учат да програмираат и да креираат софтверски апликации. Курсот покрај за тековните и идните студенти на ФЕИТ, ќе биде отворен за други заинтересирани без разлика на старост, претходни познавања и професионална определба.

[email protected] е организиран од Институтот за Компјутерски технологии и инженерство (КТИ) во соработка со Факултетската лабораторија ФЛАОП, во чии лаборатории ќе се одвива практичниот дел од курсот. Наставата целосно ќе биде покриена од наставниот и соработнички кадар на Институтот КТИ.

Прочитајте и...  На ФЕИТ ќе биде отворена прва лабораторија за тестирање на 5Г

Сите заинтересирани може да добијат подетални информации на официјалната веб страна на ФЕИТ (feit.ukim.edu.mk) или преку електронската пошта: [email protected]

Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top