Македонија

#ПодајРака – хуманитарна акција на студенти од ФИНКИ

Три студентки, Анастасија Спасеновска, Светлана Трајкоска и Анета Димовска на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, како проект по предметот Медиуми и Комуникации предводен од проф. Владимир Трајковиќ одбраа да пружат помош на социјално загрозени семејства.

Девојчињата поттикнаа и други хумани луѓе да учествуваат во акцијата. Прв чекор беше да усреќат 5 члено семејство од селото Манастирско Доленци во близина на Кичево.

Со ова ги мотивираат сите кои се во можност да го направат истото бидејќи еден мал чекор за некој значи премногу.

Прочитајте и...  Хуманитарноста на дело: Група луѓе од Кичево градат куќа за социјално загрозено семејство

Најпопуларно

To Top