in ,

ПОГЛЕДНЕТЕ: Како Германец ја отпеа “Километри” од Влатко Лозаноски

Факт е дека македонскиот поп пејач Влатко Лозаноски е еден од најслушаните и најпрепејуваните поп пејачи во Република Македонија. Неговите песни, познати хитови досега ги имаат препеано и имаат снимено многу кавери на дел од неговите песни. Меѓу многумината кои имат снимено кавер на песна од нашиот Влатко Лозаноски е и Рафаел кој ја препеа хитовската емотивна балада “Километри”.

Инаку Рафаел е изведувач кој пее песни на повеќе светски јазици, а досега на неколку наврати има препеано познати песни од Балканот. Што е тоа што го натерало да сними и препее песна на македонски јазик незнаме, но претпоставуваме дека одличната мелодија, текстот и емоцијата која што ја има “Километри” е доволна причина овој странец ја препее и наша македонска песна.

Како звучи Рафаел пеејќи македонска песна, погледнете и слушнете во продолжение:

https://www.instagram.com/p/B2heZSVoluv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix
Прочитајте и...  Во Србија е официјално потврдена африканска чума кај свињите

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote