in

Полицаец носи кацига во форма на коронавирус за да ги предупреди граѓаните да не излегуваат надвор

Полицаец во Индија нашол многу креативен начин на вршење на својата должност. Имено, тој ги запира граѓаните со коронавирус-кацига со цел да им укаже дека ова е навистина сериозна состојба во која сите мораме да бидеме одговорни и да седиме дома.

Рајеш Бабу, полицаец од градот Ченаи, носи кацига чиј шлем е прекриен со црвени рогови со тркалезни врвови и изгледа како микроскопска слика на коронавирус, пренесува Си-Ен-Ен.

Локалниот уметник Б. Гоутам го дизајнирал шлемот кога забележал недостаток на јавна свест за пандемијата и превентивните мерки.

Еве како изгледа полицаецот Бабу со оваа кацига на себе:

Прочитајте и...  Крај на повеќевековната традиција: Французите продаваат 1.500 замоци

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote