in

Последните фотографии од најголемата слоница – кралица од Кенија

„Ако не ѝ се доближев со објективот да ѝ погледнам во очите, веројатно немаше да поверувам дека такво суштество постои во светот.“

Повеќе од 60 години, џиновската слоница позната како F_MU1, живееше во рамнините на Тсаво, Кенија. Таа беше една од последните од овој вид, чии коски покрај сурлата достигаа до земјата.

„Ако постоеше кралица на слоновите, дефинитивно ќе беше таа,“ вели британскиот фотограф кој ги направи последните фотки од неа.


Прочитајте и...  Запознајте го Дебелиот Алберт, најдебелата жива поларна мечка

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote