in

Позитивна психологија во 100 зборови

60342244 310043403269342 7452756564894547968 n

Живејте храбро, преку создавањето на неволјите.

Преземете максимална одговорност.

Припаѓајте.

Споделете цел.

Бидете благодарни за сѐ.

Контролирајте ја среќата.

Благодарност за навиките.

Уживајте во среќата. Очекувајте добро, реалистично.

51919819 2250965418560400 4973997141551742976 n

Работете автономно.

Помалку комфор, повеќе раст.

Сфатете го значењето на животот со помош на другите.

Добрината како ваша религија.

Давајте и бидете спремни да примите.

Страста е подобра од профитот.

Смејте се и играјте додека можете.

Изразувајте се со душа.

Истражувајте го своето его.

Рефлектирајте, не премислувајте.

Бидете внимателно присутни во сегашноста.

Простете.

Прифатете се, безусловно.

Разбирајте ги своите емоции

Љубете сѐ што е скршено.

Гушкајте една секунда подолго.

До самиот крај

Прочитајте и...  Како да запрете паничен напад: 10 начини за да се справите

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote