in

Предизвик: Колку камуфлирани животни ќе најдете?

На планетава Земја постојат неколку животни кои се апсолутни шампиони кога станува збор нивната моќ да останат неоткриени.

Имаат природна биолошка моќ и предност да се маскираат себеси и речиси комплетно да исчезнат во околината во која се наоѓаат за да се спасат од грабливците кои инаку би можеле да ги изедат.

Гасеница

Американски був

Жаба лист

Геко со лист – опашка

Пигмејско морско коњче

Сива жаба

Пајак кој се обвиткува

Пајак – волк

Снежен леопард

Камелеон

Сив був

Молец

Стапчест инсект

Камена плосната риба

Прочитајте и...  ВИДЕО: Родена е првата клонирана мачка во Кина

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote