Македонија

Прекрасна интерпретација на „И ние сме деца на Македонија“ од групата Чалгии Мерак

Групата „Чалгии мерак“ ја сочинуваат: Иван Божиновски (виолина), Филип Михајлоски (канон), Оливер Настовски (ут), Тасос Иоану (кларинет) и Шериф Мустафа (тарабука).

Уживајте!

https://www.facebook.com/100001845989085/videos/1855040854567429/
Прочитајте и...  Кочо Рацин и официјално е признат за светско културно наследство

Најпопуларно


To Top