in

Прекрасни стаклени иглоа со поглед на Аурора Бореалис

Хотелот Какслаутанен во Финска е еден од највообичаените хотели во светот, а престојот во него дефинитивно е едно искуство кое ќе го паметите и раскажувате цел живот.

Хотелот е село со 20 игла, направени од специјални термо стакла што ја чуваат топлината, а се направени по примерот на традиционалните снежни ескимски живеалишта.

Во стакленото игло, посетителите во топол и пријатен амбиент можат да го гледаат ѕвезденото небо и поларната светлина – Аурора Бореалис.

Хотелот нуди престој од соништа. Дел од содржините се ледената галерија, ледениот бар, капела од лед, најголемата сауна во светот, како и снежен ресторан со ледени столчиња доволно голем за да прими 150 посетители.

Ресторанот секоја година се гради од почеток.

Прочитајте и...  Диви животни кои обожаваат да се дружат со луѓе - 16 фотографии

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote