in ,

Промена на улогите на луѓето и животните преку 20 илустрации

Како би изгледал светот кога би го промениле местото со животните?

Луѓето ги убиваат и конзумираат животните за сопствено задоволство. Тоа стана нешто нормално, без да размислиме дали е правилно или не.

Но, што ако создадеме паралелен свет во кој животните ќе не јадат и убиваат нас? Дали ова ќе го промени нашето гледиште?

Овие идеи ги истражува германската артистка Барбара Даниелс. Таа за пример зема реални ситуации, но го менува местото на човекот и животното со цел да создаде провокативни илустрации кои би не убедиле да размислиме уште еднаш како ги третираме животните.

“Замислете го нашето модерно општество со променети улоги на животните и луѓето. Како би изгледало тоа? Како би се чувствувале ние кога со нас би владееле други суштества од различен вид? Мојата тековна уметност се стреми да одговори на овие прашања црпејќи инспирација од реалниот живот.” – рече Барбара.

#1 Свеж човек.

#2 Прошетка во парк

#3 Ударни вести

#4 Тренинг во циркус

#5 Огнени обрачи

#6 Борби

#7 Лов

#8 Стрижење

#9 Кочија

#10 Зоолошка градина

Уште 10 илустрации на следната страна.

Прочитајте и...  Фотки од единствената кафеава панда во светот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote