in

Реката Свон во ноќта: Неверојатни слики го покажуваат живописниот подводен свет

Стотици илјади Австралијци секојдневно ја минуваат реката Свон, но колкумина од нив престануваат да размислуваат што лежи под површината?

Истото прашање го поставуваат и членовите на универзитетот “Мурдок”. Тие веќе неколку години нуркаат во реката, најпрво за да ги прехранат ерните и раковите, но сега нивните активности се првенствено фотографски.

Претседателот на клубот, Дејвид Јушкевич, рече дека фотографиите што ги направиле неговите колеги за време на редовните ноќи на нуркање покажуваат дека кога сонцето потонува на запад, реката Свон навистина оживува.

“Луѓето се движат по мостовите во Перт и гледаат во водата и мислат дека тоа е само кал и тиња, но всушност долу е доста спектакуларно”, рече тој.

Уживајте во магичните фотографии!

Прочитајте и...  Илустратор ги претвора луѓето и нивните миленици во цртани ликови

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote