Македонија

Родилката со коронавирус е во добра здравствена состојба, а и бебето е стабилно

Родилката со коронавирус е во добра здравствена состојба и е хоспитализирана на Инфективната клиника, додека бебето, за кое беше утврдено дека е негативно на короновирус, е во стабилна здравствена состојба, иако е родено предврем – информираше директорката на Гинеколошко акушерската клиника во Скопје Викторија Јовановска.

Бебето е негативно на коронавирус. Би сакала да ги смирам трудниците и да апелирам до нив да не ја извртуваат вистината, да не лажат и да не ги прикриваат фактите. Сите сознанија, иако се ограничени, се дека многу малку од трудниците ќе заболат и ќе бидат со лесна форма на болеста. Доколку точно ги кажат своите промени во нивната здравствена состојоба, се тоа што им се случува во нивното семејството или во нивните социјални врски и контакти ќе бидат безбедни и тие и нивните бебиња – рече Јовановска.

Прочитајте и...  15 фламинга пристигнаа во ЗОО Скопје

Најпопуларно

To Top