Животни приказни

Родителите рекле дека е чудовиште, па го отфрлиле по раѓањето: Денес тој е најсреќниот човек на светот! (ВИДЕО)

Многу често кај малите деца се појавуваат генетски заболувања кои не можат да се решат. За жал, многу родители кои не се во состојба да ги прифатат такви деца, ги отфрлаат. Наспроти сите очекувања, тие ги оставаат сами да се справат со своите проблеми и тешкотии.

dzono

По правило, повеќето такви деца тешко се справуваат со болеста и не можат да живеат целосно без поддршка од најблиските.

Сепак, има и примери на деца кои многу лесно ги постигнуваат своите цели и стануваат вистински успешни луѓе. Со нивниот пример, тие буквално ги охрабруваат сите други да бидат подобри и попродуктивни.

Еден таков случај е Ланкастер Џоно.

Неговите биолошки родители, гледајќи дека момчето е родено со патологија, го напуштаат 20 часа по раѓањето.

Џоно не ги обвинува и по некое време успеа да им го прости ова предавство.

Имајте на ум дека неговата болест е многу ретка и се манифестира на различни начини. Му бил дијагностициран Тричер Колинс синдром, кој се јавува кај едно на 50.000 бебиња. Болеста се изразува како недостаток на некои мали коски на лицето, деформитет на ‘рскавицата и мускулите на лицето.

Прочитајте и...  Бебе Бетмен: „За моето убаво девојче рекоа дека е чудовиште“

Џоно објаснува дека тој има среќа, затоа што многу луѓе со оваа болест мора да бидат под постојан надзор на лекар и да бидат подложени на низа операции за да сочуваат жива глава.

Џоно денес е возрасен, зрел човек што се обидува да води нормален живот. Никогаш не бил во искушение да ги бара своите родители затоа што сметал дека не се заинтересирани за неговиот живот.

Овој неверојатен човек себеси си создал живот каков што може само да се посака: тој се опколил со голем број пријатели кои тврдат дека е секогаш подготвен да помогне за време на тешките периоди од животот.

Џоно ја пронашол и сродната душа во својата најдобра пријателка со кој се оженил и со која има две деца: син и ќерка. Синот е целосно здрав, но за жал, второто бебе е со истата болест што ја има Џоно. Сепак, родителите се сигурни дека ова дете ќе има среќен и долг живот затоа што секогаш ќе бидат крај него.

Прочитајте и...  Судбината ги споила: Жена посвоила момче, но и неговата сестричка го нашла патот до нив

Џоно стана симбол и голема инспирација за луѓето ширум светот кои се борат со слична болест, никогаш не се откажат и дека сите се достојни за љубов и внимание.

Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top