in

Сатирични илустрации во стилот на 50-тите кои покажуваат што не е во ред со денешното општество

Џон Холкрофт е добро познат британски илустратор кој има работено за BBC, Reader’s Digest, The Guardian и Financial Times меѓу другите.

Сепак, она што го прави него познат не се неговите работодавци, туку неговата брилијатна сатира рефлекрирана на неговиоте илустрации и неговиот посебен ретро стил. Секојпат кога Колкрофт ќе објави некои од своите цртежи, тие инстантно стануваат вирални и се шират низ целиот интернет.

Неговиот стил се базира на рекламите од 50-тите и „bad print“ карактеристичната текстура која го дава завршниот ефект. Сепак, содржината на овие илустрации се се освен старомодни- социјални проблеми и однесувањето на луѓето се нацртани на сатиричен начин. Нашата зависност од технологија, алчноста на општеството или девалвација на работниците се некои од прашањата кои Холкрофт сака да ги покаже.

Прочитајте и...  Посна пита со јаболка (за пост на вода)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote