in

Секоја чест: Роџер Федерер обезбеди школување и храна за милион деца

Швајцарскиот тенисер Роџер Федерер е вклучен во бројни филантропски настани од формирањето на својата фондација во 2004 година.

20191110120534

Неговиот основен фокус на фондацијата е да го подобри образованието за децата, особено на места каде што имаат исклучително ограничен пристап. Во изминатите 15 години, Федерер отвори училишта низ целиот свет. Во Малави, во Јужна Африка, а веќе има изградено над 50 предучилишни установи.

За време на една од неговите посети на училиштата во Малави, Федерер рече: „Јас сум толку среќен и емотивен што можам да видам одлично образование со ваков квалитет овде – тоа е многу необично. Заедницата е толку посветена да им помогне на децата, тоа е толку важно како основа за учење “.

Целиот текст и видеото погледнете го на Машки магазин.

Прочитајте и...  ВИДЕО: Икеа направи завеси кои ќе го прочистуваат воздухот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote