Случувања

Септември- месецот на децата заболени од рак

Месец за подигнување на свеста за рак кај децата (CCAM) се одбележува секој септември од страна на организации за рак кај децата низ целиот свет.
Овој септември е златен-бојата која го одбележува подигнувањето на свеста за ракот во детството.
Вие можете да дадете поддршка со нешто толку едноставно како носење нешто златно на Вас или па читање на приказни на децата заболени од рак во вашата најблиска болница.
Овој септември дадете им поддршка на самите родители на болните деца и ако сте во можност донирајте во детската амбасада Меѓаши со цел да им помогнете на децата заболени од оваа тешка болест на денешницата.

Прочитајте и...  Се роди Хан: Шехерезад и Онур станаа родители по вторпат
Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top