Серијал: Секојдневието на лицата кои живеат со ХИВ (ВИДЕО)

Денес со ХИВ може да се живее продуктивно и исполнето. Екипата на National Geographic разговараше за можностите, стигмите и животот на ХИВ позитивните со лице кое сака да остане анонимно.

ФОТО: National Geographic

Со лицето разговараше Драгана Николетиќ, а видеото е снимено од Марко Рисовиќ.

Ова видео е објавено во склоп на проект финансиран од буџетот на Република Србија. Ставовите изнесени во овој прилог не ги изразуваат ставовите на органот кој ги доделил средствата.

Извор: Nationalgeographic.rs

Прочитајте и...  Купил стар кауч за 60 евра, а кога видел што се крие во него...
Преземањето на содржините (слики и текст) е дозволено само делумно со наведување на извор (хиперлинк) до содржината која се презема.