Македонија

Шофер во карантин добил отказ зошто не можел да вози за Битола

По решенијата за принуден одмор за вработените во најголемите фабрики како „Кромберг и Шуберт“ и „Дрекселмаер“, работниците во приватниот сектор се соочуваат со нови проблеми.

Голем број на лица на социјалните мрежи алармираат дека се соочуваат со разни проблеми како несоодветна заштита на работното место, како и проблеми со и онака проблематичниот јавен превоз, кој сега уште толку редуциран.

Меѓу останатите кои се пожалија е и шофер, кој во домашен карантин добива отказ од работа, бидејќи одбил да вози за Битола, поточно не смеел да го напушти станот.

Денес му е доставено решението. Карантин му беше одреден возеше за фирмата во Грција, објаснува користик на социјалната мрежа „Фејсбук“, барајќи совет за тоа каде да се обрати во ваков случај.

Прочитајте и...  Се здружија Гуру–Харе и Мики Јовановски – Џафер во – „Посакав да пејам“ (ВИДЕО)

Најпопуларно

To Top