in

Силуети на самрак: Фотографии од животни кои ќе ви го одземат здивот

Во моментов сме сведоци на големото изумирање на животинските видови. За да ги зачуваме, мораме да обрнеме внимание на нашите сопствени постапки.

Еден од начините за гледање на убавината на биодиверзитетот на нашата планета се фотографиите како овие. Ова се само некои од нереалните моменти на животните усогласени со природата, овековечени со фотографии кои што се чини како да се извадени од таваните и ѕидовите на античките пештери.

zivotinje suton aps 815645011
– (PICTURED: A Chameleon silhouetted against the setting sun, its tail wrapping around it almost perfectly ) – These picture perfect shots show the incredible moment a photographer captured a chameleon’s tail coiled perfectly around the sun. The once in a lifetime shot is the result of a perfectly timed photo by Photographer, Mehmet Karaca, 31, from Turkey. Mehmet intended to capture the chameleon sitting in the tree and was shocked when the obviously photogenic chameleon coiled its tail in a perfect circle around the setting sun. ., Image: 298416016, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News

Погледнете повеќе на следната страна.

Прочитајте и...  Како спијат морските желки? (ВИДЕО)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote