Македонија

Хумано дело на една скопјанка: Остави кеса со храна пред маркет за тие што немаат

Во вакви тешки времиња секогаш постојат херои кои постојано не потсетуваат на човечката хуманост и добрина. Денеска една скопјанка пред „Рамстор“ во населбата Тафталиџе оставила кеси полни со храна наменети за оние кои поради корона вирусот западнаа во финансиска криза. До кесите пишува:

Доколку имате криза во вашиот дом, оваа кеса е со храна за вас. А, оние кои можат да си
дозволат нека ја повторат оваа постапка.

Извор: Република

Прочитајте и...  Како да знаете дали имате вирус или алергија: Српски доктори наведоа клучни симптоми кои ги разликуваат

Најпопуларно

To Top