Македонија

Славица од Крива Паланка низ солзи: Живеам буквално без ниту еден денар (ВИДЕО)

Јас не можам да си ги купам потребните лекови. Вака пред камерата на Алфа ја почнува својата приказна 55 годишната Славица Величковска од Крива Паланка.Таа која од државата во 2008 година е прогласена за лице неспособно за работа, во мај минатата година и била одземена единствената парична помош, поради тоа што наследила 60 квадрати градежно земјиште.

-Ме водат како лице неспособно за работа со комбинирани и други пречки во развојот. Додека сега 2019 стекнато право некаде во мај ми го скинаа, сега сме на Управен суд. Паричната помош ми ја скинаа поради некојси 60 квадрати градежно земјиште, решено со оставина, вели Величковска.

Во својот и повеќе од скромен дом Славица нешто помалку од една година живее без ниту денар прилив на својата сметка.

Прочитајте и...  20-годишен скопјанец тргнал да војува во терористичка организација во Сирија, познат неговиот идентитет

Најпопуларно

To Top