in

ГАЛЕРИЈА: Смртоносно езеро во Африка ги претвора животните во статуи

Езерото Натрон кое се наоѓа во Танзанија, Африка е едно од најубавите езера кое Танзанија може да го понуди. Но, ова убаво езеро крие една смртоносна тајна. Тоа е речиси непогодно за сите животни освен неколку солени бактерии и мали риби. Езерото има алкална содржина слична на онаа на амонијак. Неверојатно соленото езеро може да достигне температура до 60°C.

Фотографот Ник Бранд да ги фотографирал смртоносните тајни на езерото низ леќите на неговата камера, а она што тој го споделува е застрашувачко.

Условите се толку лоши што животните што починале на брегот на езерото целосно се калцинирале во мумии. Буквално го претвора секое животно што ќе се допре до езерото во камен.

Погледнете ги мрачните фотографии.

Прочитајте и...  Жена прави бизарна фотосесија како прослава за нејзиниот развод

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote