in

Седмоодделенци многу лесно ќе го решат овој квиз по географија – можете ли и вие?

 • Прашање од

  Група острови се нарекува „Архипелаг“

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Гренланд е покриен со трева, а Исланд е покриен со мраз

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Ватикан е држава

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Отава е главен град на Канада

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Нема пустини во Америка

  • Има
  • Нема
 • Прашање од

  Пустината сонора се наоѓа во Африка

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Норвешка има поголема територија од Шведска

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  На секој континент постои град што се вика Рим

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Најголем број пирамиди има во Египет

  • Да
  • Не
 • Прашање од

  Најгусто населена држава е Индија

  • Да
  • Не