in

Со 3D пешачки премин, овој град во Исланд го најде совршениот начин да ги забави автомобилите

Во малото гратче Исафјордур, Исланд само што се појави одличен начин за зголемување на безбедноста. Со помош на детална оптичка илузија нацртан е нов 3D пешачки премин.

Овој иновативен дизајн не само што прави да се чувствувате како да одите во воздух, туку им го одзема и вниманието на возачите со што тие ќе ја намалат својата брзина.

Прочитајте и...  Англија и Шкотска поврзани со велосипедска патека од 1300 километри

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote