in

Со ова возилата во Квебек се принудени да запрат, а пешаците проаѓаат без страв (ВИДЕО)

Во Квебек возилата не застанувале на пешачки премин, па затоа било измислено нешто многу практично, што ќе ги принуди да застанат. Пешаците поминуваат без страв дека можат да бидат згазени од несовесни возачи.

„Ова е заштита за пешаците, благодарам што застанавте“ пишува на заштитата.

https://www.facebook.com/TrustMeI.anUrbanist/videos/580790199345299/?v=580790199345299
Прочитајте и...  Краток анимиран филм: "Волшебникот"

Што мислите?

1 Поен
Upvote Downvote