in

СПОДЕЛЕТЕ со вашите пријатели, неколку статистички бројки кои мора да ги знаете поврзани со корона вирусот

Еве неколку статистики поврзани со Корона вирусот. Прочитајте и споделете.

До денес, СЗО објави дека има 79.300 вкупно заразени со COVID-19. Од нив, огромно мнозинство, 77.000 во Кина, мнозинство во Вухан.

Вухан има население од 11 милиони. Да речеме дека сите 77.000 биле заразени во Вухан.

77.000 / 11.000.000 = 0,007

99,3% од жителите НЕ се заразени. Во градот каде започна епидемијата!

Исто така, да не заборавиме дека над 10.000 луѓе се излечиле од вирусот во меѓувреме.

Значи, моменталната бројка на пациенти не е 79.300, туку 79.300 – 10,000 излечени (и минус 2.500 смртни случаи), што во моментов е нешто помалку од 70.000 заразени, а не 79.300.

Но, што е со смртноста од вирусот?

Па, ако сте над 80 години и сте заразени со вирусот, шансата за умирање е 14,8%. Што значи дека 85,2% ќе преживеете.

Ако имате 50-60 години, имате 1,3% шанси да умрете ако сте заразени со вирусот.

За оние под 40 години, шансата е 0,2%. затоа, 99,8% од младите под 40 години кои се заразуваат ќе закрепнат.

Прочитајте и...  Џамбазов: „Понекогаш плачам тајно поради тоа што немам деца“

НО!!!!!!!!!!!!!

Ова е само ако се заразите. Шансата за зарази е, врз основа на скоро 3 месеци појава на извор на инфекција, Вухан – 0,7%.

Значи, 99,3% никогаш нема да дојдете во контакт со вирусот.

На овие 0,7% се додаваат уште некои ситни проценти, па ако сте 85 години, имате 0,7% шанси да го добиете вирусот, а ако го добиете имате 14,8% шанса да умрете од него, или вкупно 0,103% шанса да умрете од вирусот. Ова значи дека имате 99,897% шанси да НЕ да умрете од овој вирус.

За 45-годишник, тие две шанси се множат со 0,0028% дека корона вирусот ќе ги убие. И 99.9972 дека нема.

За 35-годишник, шансата да умре од ова чудо е 0,0014%. Дека нема да умре е 99,9986%

Внимавајте, 0,7% воопшто да го добиете и 0,2% да умрете од него ако сте под 40 години.

ПОЕНТА НА ПРИКАЗНАТА: ОПАСНОСТ ПОСТОИ, ДА. Но, не е ни БЛИСКУ голема колку што е во весниците и порталите.

Прочитајте и...  Научници: На птиците на Нов Зеланд би им требале 50 милиони години да се опорават од луѓето

Запрашајте се, патем, зошто има толку малку разговори за над 10.000 Кинези кои се опоравиле од овој вирус? На кого не му е ова интересна вест и зошто не?

Кој живее со тоа што ги читате нивните статии и го купувате нивниот весник колку што е можно повеќе?
Кој профитира, дали можеби фармацевтската индустрија?!

Патем, Кина има население од 1.386.000.000. Инфицирани се 77.000. На 1,4 милијарди.

Ова е 0,0055% од сите кинези.

Повторувам, 0,0055% од сите Кинези се заразени со овој вирус. Ова значи дека во земјата од која потекнува вирусот, 99,9945% од популацијата НЕ е ЗАРАЗЕНА.

Ова исто така значи дека ако соберете на куп 10.000 Кинези, 5 од нив ќе имаат вирус, а 9,995 не.

🖐

Ете колку е заразен вирусот. 

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote