in

Страдате од депресија? Дозволете оваа анимација со куче да ви помогне да се справите

Ова е веројатно единственото видео со куче на интернетот кое ќе ве убеди да размислите за сопствениот живот.

Милиони луѓе во целиот свет страдаат од депресија. Многу од нив се плашат да разговараат со нивните блиски за нивната борба и не знаат каде да се обратат за помош.

Признавањето на депресијата и барањето на помош се први и најтешки чекори кон подобрување на состојбата.

Во соработка со СЗО за одбележување на Светскиот ден на менталното здравје, писателот и илустратор Метју Џонстон ја раскажува приказната за надминување на “црното куче на депресијата”.

Прочитајте и...  Бремено куче кое било застрелано 17 пати се квалификува како куче за терапија

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote