in

Студент купил трактор од Германија, за да заштеди возел 700 километри до дома

Освен заштедата на пари, поттик на Богдан му била кладбата со негов пријател по вечера.

student 451x540 451x540

Богдан Заклан – Чачи (23) купил трактор во Германија, но кога дознал дека транспортот на тракторот до Хрватска би чинел 1.500 евра, а за него платил 600 евра, одлучил самиот да се превезе до својата земја.

Освен заштедата на пари, поттик на Богдан му била кладбата со негов пријател по вечера. Овој студент по економија и сопственик на селски имот во Крбавица, вели дека неговата одлука се чуделе сите. Во два дена на тракторот поминал 21 час. Поминал околу 700 километри со максимална брзина од 47км/ч.

-Тргнав во среда и возев цел ден. Застанував само на бензиска пумпа. Имаше делови на кои возев само со 20км/ч. Зад мене се создаваа колони, но не допуштив да бидат повеќе од 10 возила.

Луѓето ме поддржуваа, ми мафтаа, свиреа, а имаше и по некој нервозен возач, вели тој.

Прочитајте и...  Потврден првиот случај на коронавирус во Германија

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote