in

Свински остров: Рај за свињите кој се наоѓа на Бахамите

Свинската плажа или Свинскиот остров така популарно се вика Биг Мејџор Кеј, остров на Бахамите кој е познат по своите жители, а станува збор за свињи. 

ostrvo svinja tropski raj za zalutalu vrstu 01 961387856

Според легендата, свињите на овој остров ги оставила група на морнари со намера подоцна да ги искористат за храна.

ostrvo svinja tropski raj za zalutalu vrstu 03 806359721
ostrvo svinja tropski raj za zalutalu vrstu 02 494641619

Но морнарите никогаш не се вратиле, а свињите останале на островот и преживеале.

Според друга легенда, свињите се жртви на бродолом , од кој успеале да се спасат и допливале на островот.

ostrvo svinja tropski raj za zalutalu vrstu 04 435085999

Но што и да е од се ова вистина, едно е сигурно, посреќни свињи од овие кои уживаат на Бахамите нема никаде да видите. А и јасно е зошто е тоа така.

Прочитајте и...  Вдовец чија сопруга починала од рак ги обнови свадбените фотографии со нивната ќерка

Што мислите?

1 Поен
Upvote Downvote