in

Тажна и застрашувачка глетка во дивината

Во обид да се одбрани себе си и своето дете од гладната лавица, мајка жирафа ненамерно го усмрти своето младенче кршејќи му го вратот.

ФОТО: Mike Dexter / Media Drum World / Profimedia

Тажна и застрашувачкa глетка во дивината сними фотографот Мајк Декстер во Масаи Мара – резерват во Кенија. Лавицата набрзо стратешки се оддалечила на безбедна далечина, додека несреќната мајка безуспешно се обидувала да го оживее своето младенче.

Прочитајте и...  Во дивината на Амазон: Животот на изолираните племиња низ фотографии

Што мислите?

1 Поен
Upvote Downvote