in

„Те крадам“

Те крадам од ноќта и празните темни улички 
Те крадам од месечината и ѕвезденото небо
Те крадам од ресторанот покрај брегот во кој го пиеше
твоето кафе со шеќер 
И од оние места на кои често ќе ,,одлуташе”
Ти го крадам секој поглед од твоите очи сини и длабоки ко океан
Те крадам од сета болка и сите лажни насмевки и луѓе 
Те крадам од изгрејсонцето го крадам секој зрак што продира низ    твоето сонливо лице 
безобразно се поткрадувам низ твојата бела постела 
Те будам  нежно и ти крадам една воздишка
Го припивам твоето лице врз моето полека те крадам
Те крадам за себе.

Пишува: Јована Анастасијевска 

Прочитајте и...  За жената што некогаш ја сакав

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote