in

Тијана има само една желба – да јаде: Никогаш немала кукла, а куќата во која живее е пред распаѓање

Марија Дојчиновиќ и нејзината 5 годишна ќерка Тијана Рамани од селото Горна Козница кај Сурдулица, се гладни како никој, а секој нов ден им носи нова неизвесност, дали ќе успеат некако да го преживеат.

Тијана има само една желба, а тоа е да има што да јаде, бидејќи нејзината самохрана и болна мајка не е во можност да и обезбеди храна.

Нивниот двор се разликува од сите дворови на останатите домаќинства во ова планинско село. Мала градина со пиперка и компири, грмушки наместо ограда, довлечени гранки за греење и мала патека која води до куќата им се целиот свет.

Целата приказна на Хаштаг.мк

Прочитајте и...  Никогаш не е доцна: Џузепе дипломираше на 97 години и нема да застане тука…

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote