in

Учителка снимила момче со Даунов синдром како му брише солзи на соученикот со аутизам (ВИДЕО)

Daun

Неодамна, едно училишно видео стана многу популарно. Станува збор за снимка, која ја снимила една учителка, а чии главни ѕвезди се две момчиња: момче со Даунов синдром и момче со аутизам.

Малото момче со аутизам на почетокот на видеото се чини многу вознемирено. Потоа на сцена настапува неговиот пријател, кој се обидува да го утеши. Прво, се обидува да му ги избрише солзите, го погалува по носот и го милува по главата пред да му даде една голема прегратка.

Момчето со Даунов синдром потоа својот колега го наслонува на рамото и ја стави својата глава на неговиот врат. Тој продолжува да го утешува со триење на грбот. За момент се оддалечува и да се обидува и да мавта со рацете на пријателот за да го развесели.

Продолжи да му ги бришеше солзите.

Снимката стана исклучително популарна,а и други корисници на социјални мрежи започнаа да објавуваат своите видеа на кои се гледа љубезноста на лицата со Даунов синдром.

Прочитајте и...  Мајка херој го скршила грбот за да го спаси својот син (ВИДЕО)

Една девојка напиша: „Не сте доживеале вистинска прегратка сè додека не сте прегрнати од личност со Даун. Тие се експерти за прегратки. Убави, прекрасни луѓе од кои можеме да научиме многу “.

https://www.facebook.com/Jaliscooculto/videos/2924322517580430/

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote