Македонија

Уметници изработија мурали на пречистителна станица во Струмица

Пет домашни уметници изработија мурали на бетонските површини на пречистителната станица за отпадни води во Струмица.

Секој од муралите раскажува некаква приказна за важноста на животната средина и значењето на водата како природен ресурс.

61028391 663810290696828 6867439860609712128 o

Нивни автори се уметниците Ване Костуранов, Драган-Драш Китановски, Марјан Димиќ, Филип Конески и Блаже Атанасков.

60745758 663811684030022 1335111315768737792 o
60590686 663812024029988 5929590612876591104 o

На официјалното претставување на муралите учествуваа и ученици од основни училишта од Струмица, кои изложија свои цртежи што ги создадоа по повод Светскиот ден на водата 20 март.

60577521 663810467363477 1288570852580786176 o
60557772 663810707363453 4308181956887052288 o
60434217 663811407363383 5442416402386386944 o

Извор: radiomof.mk

Прочитајте и...  На денешен ден во 1953 г. во Белград умрел Димитар Влахов, македонски револуционер, политичар и публицист

Најпопуларно


To Top