in

Успех кој ќе се памети: SpaceX ја лансираше ракетата Falcon Heavy со 24 сателити

Компанијата SpaceX, во сопственост на Елон Маск, ја лансираше ракетата Falcon Heavy од вселенскиот центар Кенеди на Флорида.

img 464235

Ракетата понесе 24 експериментални сателити во текот на едно од најтешките лансирања на ракета во историјата на компанијата.

Елон Маск успехот го објави на Twitter. Освен по лансирањето ракети и луксузните електрични автомобили, Маск е познат и по амбициозниот план да го колонизира Марс за да ја спаси човечката раса.

Прочитајте и...  Крај на повеќевековната традиција: Французите продаваат 1.500 замоци

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote