in

Ве болат ушите – исчистете ја вратата, за очите – исчистете ги огледалата: Фенг шуи совети

Секој дел од вашиот дом или канцеларија одговара на одреден дел од вашето тело, така што, ако страдате од некоја хронична болка, можеби е добра идеја да направите адаптирања во просторот. 

beautiful feng shui bedroom

Ова се чудни, но наводно, ефективни Фенг Шуи совети кои можете да ги испробате за подобрување на вашата здравствена и ментална состојба.

Уши

Здравствените проблеми поврзани со ушите се наоѓаат на ѕидот каде се наоѓа главната влезна врата. Исчистете го тој ѕид и влезната врата. Ослободете се од сите непотребни полици и ормари што се наоѓаат на тој ѕид.

Раце

Ако имате проблеми со рацете или прстите, проверете го левиот агол од домот, најблиску до влезната врата. Електронската опрема или нередот на овие места ги влошува проблемите.

Стапала

Ако имате проблеми со стапалата, проверете ја централната област на левата страна од домот. Исушени растенија, топлината или нередот можат да ја намалат енергијата.

’Рбетот и коските

Левиот агол од домот е поврзан со проблемите со коските. Проверете ја оваа област ако страдате од болка во грбот, остеопороза или слично. Оваа област, исто така, обезбедува енергија за да се спротивставите на насилниците.

258 ted6161 num
Black woman is cleaning room

Очи

Областа поврзана со очите се наоѓа во најоддалечениот централен ѕид, спроти влезната врата. Важно е и да немате валкани огледала, стакло и други рефлексивни површини. Проверете ја оваа област ако имате глауком, конјунктивитис, слаб вид, итн.

Прочитајте и...  Совети на Џенифер Лопез за фитнес и исхрана што вреди да ги усвоите!

Областа на стомакот

Здравствени проблеми со дигестивните и абдоминалните проблеми се рефлектираат во крајниот десен агол на вашиот дом. На овие места не чувајте остар мебел, електрична опрема, итн.

Исто така, треба да ја исчистите оваа област ако имате проблем со прифаќање на емоционалната интимност во врските.

Уста и респираторниот систем

Стоматолошките проблеми и астмата се поврзани со централниот дел на десната страна на вашиот дом. Преголемото загревање или прекумерната светлина во оваа област може да предизвика вакви проблеми.

Глава

Главоболки, повреди, проблеми со менталното здравје и проблеми со косата се поврзани со поблискиот десен агол на вашиот дом. Проверете ја оваа област и ослободете се од нередот.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote