in

Веднаш по неговата смрт: Исчезнало писмото во кое Тито напишал кој треба да го замени

Јосип Броз Тито неколку години пред смртта составил писмо кое било еден вид на политички тестамент за тоа кој треба да го замени. За тоа писмо знаела неговата сопеуга Јованка Броз и уште неколку негови најблиски соработници.

tito

Тито на Јованка стално и повторувал-ако нешто ми се случи тука пишува се. Писмото Тито секогаш го носел со себе на патувањата.

Но, по смртта на Тито во 1980 година, Јованка била исфрлена од куќата а сефот во кој било писмото го однесле шефот на југословенската полиција Стане Доланц и генералот Никола Љубичиќ.

Прочитајте и...  На ФЕИТ ќе биде отворена прва лабораторија за тестирање на 5Г

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote