Видео

(ВИДЕО+ФОТО) Бабата родила внука – ќерка на својот син и неговиот партнер!

Сесил Елдгеј (61) ја родила сопствената внука откако претходно го носела бебето на својот син, како сурогат мајка…

Имено, нејзиниот син Метју Елдгеј и неговиот партнер Елиот Доерти сонувале за тоа да станат родители, а единствената опција била да имаат сурогат мајка од семејството. Идната баба прифатила да го направи тоа.

После низа прегледи, тестови и анализи, докторите дале зелено светло. Следувала хормонска терапија, јајце клетките ги донирала сестрата на Елиот, додека спермата ја донирал Метју.

View this post on Instagram

Being a photographer is such a special and meaningful career. I feel so lucky that I get invited into people's lives to create something beautiful for them to cherish and look back on over the years. This is a story I feel lucky to be able to capture. This is a story of love.  Real, authentic, genuine love. Documenting @matt_eledge + @ephemeral_elliot’s journey has been very special. From the day they met, they have shared a deep love for each other and have always remained authentic to who they are. This is the power of family, selflessness, love and acceptance. From Matthew: “I would like to take a moment to pause and share my overwhelming feeling of gratitude. As many of you know, my husband Elliot and I have been in the process of building our family. As a gay couple, this process can be confusing, challenging, and expensive. There is no clear path, and regardless of your decision, it's guaranteed you will need to rely on others to make this dream a reality. Thankfully for us, we are surrounded by the most selfless, most loving women in the world. As I announced last year, my husband's beautiful, loving sister generously donated her eggs and gave us the gift of life. I didn't mention, however, that the individual who volunteered to be our gestational carrier was my very own, very special mother. I have always loved my mother on such a deep, meaningful level. Growing up as a weird, gay kid, I honestly couldn't have asked for a better woman to raise me. She loved me unconditionally, she fiercely protected me from the world, and never once did she shame or judge me for who I truly was. Now, as a grown man, she still continues to be my guardian angel, as she has carried and nurtured our child for the first nine months of her life. While an unconventional path, I genuinely couldn't have dreamt up a more special, more meaningful origin story for our child: her aunt gave her the seed of life, and her very own grandmother provided the loving garden for her to bloom.” ♥️

A post shared by Ariel Panowicz (@arielpanowicz) on

Докторите подготвиле неколку оплодени јајце клетки кои ги ставиле во матката на бабата, која останала бремена само после првиот обид. После седум и пол месеци на светот дошла Ума. Татковците плачеле од среќа кога ја запознале својата ќерка.
“Важно е да се нагласи дека не сите жени на 60 години се во доволно добра здравствена состојба да бидат сурогат мајки”, вели докторката Керолин Мауд Доерти.

Бабата се породила по природен пат, што било изненадување за сите. Истакнала дека вежбала, шетала и била активна со цел сето тоа добро да го издржи.

Прочитајте и...  ВИДЕО: Раде наскоро станува Елена, на 65 години го менува полот

“Луѓето тоа не го разбираа на почетокот, но потоа испратија силна поддршка и говореа дека е радикално и неверојатно. Мојата мајка ги инспирираше сите и заедно поминавме низ сè”, рекол Метју.
Неговиот сопруг вели дека се исклучително среќни што имаат можност да станат родители и што технологијата им обозможила нивното дете да ги има гените од двајцата.

Прочитајте и...  Гуска спасува улично кученце од студ, загревајќи го со нејзините крилја

Најпопуларно


To Top