Видео

ВИДЕО: Грбав кит од 40 тони скокнува од вода, ги шокира набљудувачите

Возрасен грбав кит може да нарасне до тежина од 36,000 килограми. Тоа е истата тежина со 24 нилски коња! Видеото кое е снимено од нуркач кој седел во гумено бродче ги изненадило сите бидејќи до сега немало снимка од грбав кит кој што скока целосно надвор од вода.

Погледнете го целото видео подолу:

Прочитајте и...  Диви животни кои обожаваат да се дружат со луѓе - 16 фотографии

Најпопуларно


To Top