in ,

ВИДЕО: Храбра мајка гуска го надмудри гладниот леопард

Иако египетските гуски се многу плашливи и внимателни животни, за оваа мајка можеме да кажеме дека е многу мудра и итра бидејќи со само еден потег си ги спаси своите малечки.

Кога им се приближил гладниот леопард, мајката гуска решила да направи еден генијален трик. Одглумила дека е повредена па леопардот сметал дека таа е супер плен и отишол кон неа. Откако доволно се оддалечил од нејзините малечки кои биле првичен плен, таа се вратила кај нејзините мали и ги однела на сигурно.

Прочитајте и...  Пингвин плива по 8.000 км секоја година за да го посети човекот кој го спаси од сигурна смрт

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote