in ,

Видeo на вeкoт: Гpчки бeнд од Атина извeдyва мaкeдoнcки нapoдни пecни

Пентаикон е фолк бенд од Атина формиран од студенти кои свират претежно традиционална народна грчка музика. Бендот е формиран од 5 членови (четворица момци и една девојка), а и самото име на бендот озналува “пет”.

Нивни најнови преработки се токму стари македонски песни кои потекнуваат од Егејска Македонија.

Тоа го пишува и во описот на видеото, каде дечките од бендот пишуваат дека песните се на Македонски јазик.

Служнете ги нивните изведби:

Прочитајте и...  (ВИДЕО 18+) Првиот македонски хорор-спот, снимен според вистинска приказна!

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote