Видео

Видео од кафеава мечка во Националниот парк Маврово!

Програмата за закрепнување на балканскиот рис повеќе од десет години во континуитет работи на заштита на критично загрозениот балкански рис. Активностите се главно насочени кон: лобирање за прогласување на нови заштитени подрачја, вклучување на локално население во заштита, истражување, едукација и мониторинг на балканскиот рис во југозападен Балкан.

Со помош на фотозамките во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонското Еколошко Друштво е направена снимка од кафеава мечка која автентично го доловува дивиот свет во Националниот парк Маврово.

Погледнете како изгледа!

Прочитајте и...  Во Куќата на Уранија – МАНУ, отворена ликовна изложба на Мајкл Клос, светски уметник со македонско потекло
Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top